[Contingut] [Navegació] [Tornar a l'inici]

La nit de l’1 al 2 de febrer del 1208 va néixer a Montpeller Jaume I, el comte de Barcelona i rei d’Aragó que va conquerir Mallorca, València i Múrcia i que al final de la seva vida fins i tot va tenir el coratge d’embarcar-se en una croada a Terra Santa que no va arribar a bon port.

 

Per començar a preparar la commemoració dels 800 anys del seu naixement estrenem aquesta secció amb uns capítols del Llibre dels fets, la crònica del seu regnat escrita, o dictada, en primera persona pel propi rei. La nit de l’1 al 2 de febrer del 2008 començarem a penjar en aquesta secció una extensa antologia del Llibre dels fets.

 

Les veus que han donat vida a les velles paraules del rei En Jaume I són les de Francesc Ten, llicenciat en filologia catalana, director del Servei de Publicacions de la UdG i rapsoda, i d’Oriol Ponsatí, llicenciat en filosofia per la UdG, becari de recerca, musicòleg i rapsoda. Estrenem aquesta secció amb un text clàssic de la literatura catalana de tots els temps, però continuarem tant amb textos antics com amb textos contemporanis.

 

Capítol 56

 

Capítol 427-428

Lletresibits.cat ~ crèdits ~ avís legal